Isänpäiväkysely – näin juhlitaan isää

isänpäivä

ElämysLahjat toteutti pari vuotta sitten isänpäivän viettoon liittyen kyselyn, johon osallistui noin 80 vastaajaa. Vastausten perusteella suurin osa pitää isänpäivää perheessään melko tärkeänä tai hyvin tärkeänä juhlapäivänä. Yleisin tapa juhlistaa isänpäivää on kokoontuminen isänpäiväkakkua syömään tai muu yhteinen puuhastelu perheen kesken.

 
Myös kortit ja lahjat ovat monessa perheessä tärkeä osa isänpäivän viettoa. Melkein kaikki vastaajista kertovat muistavansa isää lahjalla joko aina isänpäivänä tai ainakin silloin tällöin. Lahjaksi isille on perinteisesti annettu isänpäivälahjaksi erityisesti hajuvettä, parranajotuotteita, sukkia ja muita perustarvikkeita taikka jotakin itse tehtyä. Suurin osa kyselyyn vastanneista arvioi, että isä on ainakin todennäköisesti pitänyt saamistaan lahjoista.

 
Jopa 91 % vastaajista kuitenkin uskoo, että hänen isänsä arvostaisi lahjana enemmän yhteistä aikaa tai elämyksiä kuin konkreettista tavaraa. Vastausten mukaan isien katsotaan nauttivan hyvästä ruoasta sekä olevan kiinnostuneita uusista kokemuksista auton tai lentokoneen kyydissä. Selviä suosikkeja isille annettavista aineettomista lahjoista ovat nimittäin lento-, ajo- ja ruokaelämykset. Tällaisia voivat olla muun muassa olutmaistelu taikka esittelykurssi kevytlentokoneella. Maininnan saivat myös konserttilippu, kylpyläviikonloppu sekä avoin lahjakortti.

 
Lahjojen hankkiminen netistä on vastaajien keskuudessa yleistä. 86 % vastaajista kertoo ostaneensa lahjoja netistä joko usein tai silloin tällöin, ja pääosa heistä koki sen helpoksi tavaksi hankkia lahja. Nettikaupoista valitaan niin tavara-, kirja- kuin elämyslahjojakin, sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin. Isänpäivälahjaan käytetty rahamäärä vaihtelee paljon antajasta riippuen, mutta keskimäärin vastaajat käyttävät siihen noin 21–50 euroa.

 
Kyselyn perusteella isänpäiväjuhlan resepti syntyy siis yhdessäolosta, herkuttelusta sekä isän kiinnostuksen kohteita ajatellen valituista lahjoista. Tärkeintä on isän huomioiminen ja hänelle mieluinen tapa viettää päivää. Eräs vastaajista kiteyttää isänpäivän ytimen: ”Isälle keksitään hauskaa puuhaa, syödään hyvin ja isiä hemmotellaan”.

 

– Tuuli

1 thought on “Isänpäiväkysely – näin juhlitaan isää

  1. Pingback: Shhh, älä kerro isälle… Tällaisen isänpäiväelämyksen ajattelin järjestää | Isänpäivälahja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s